Sök recept här!

torsdag 18 november 2010

Fiskgryta med Salsa Verde




















 
Ojoj nu var det torsdag igen och det betyder en ny gäst hos Mor-Mia´s. Idag får vi besök av en riktig inspirationskälla. Den här tejen har en tuff vardag, men ändå väljer hon att fokusera på det positva och levererar fantastiska bilder och recept på löpande band till oss som besöker hennes blogg!

Även Helena har fått svara på mina frågor, se nedan.

1. Det borde vara enkelt att skriva lite kort om sig själv, men så är det inte alltid. Gift, 33 år och bosatt i ett rött hus på landet i de mörka Gällstadskogarna.

2. På min blogg finner man mest foto, men man finner även väldigt enkla recept som fungerar till både vardag och fest. Det ska vara enkelt att laga mat.

3. Jag började blogga för att jag ville ha något att göra då jag är sjuk i en balanssjukdom sedan många år tillbaka. Att fota, laga mat och blogga är feel good för mig så därför hjälper det mig i min sjukdom.

4. Matlagning är som allra roligast när jag inte har någonting planerat utan ska helt spontant göra middaga med de ingredienser som kyl och frys tillhandahåller. Då är det spännande matlagning.

5. Min inspiration finner jag i alla möjliga tidningar och bloggar, men framförallt i fina kokböcker med vackara och genomtänkte bilder. Jag är en kräsen kok-boks-tok ut i fingerspetsarna.

6. I min kyl finner man alltid en burk med Mor Annas gurka, jag kan inte leva utan den.

7. Tack Mia för den här möjligheten att få visas upp på din fina sida. Det är något som jag värderar väldigt högt. Ta hand om dig.








































Ingredienser:
1,5 kg laxfilé
500 gram oskalade räkor
1 kg blåmusslor
1 fänkål
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt saffran
3 burkar skalade, hela tomater
2 dl vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
2 lagerblad
dill
salt
smör

Gör så här:
Skrubba musslorna, släng de som inte stänger sig. Skala räkorna. Skär laxen i större kuber. Finhacka lök och vitlök och fräs det tillsammans med strimlad fänkål i smör i några minuter, tills det börjat mjukna. Häll i tomater, vin och lägg i buljong och lagerblad. Låt det koka upp. Lägg i musslorna i grytan och lägg på ett lock. Låt musslorna koka i ca 10 minuter, tills de har öppnat sig. Lägg sedan i laxkuberna och låt dem koka med på svag värme i 5 minuter. Lägg i räkorna och dillen.
Klart att servera!

Salsa Verde
5 ansjovisfiléer
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
rivet skal från 1 lime
salt och peppar

Gör så här:
Mixa ansjovis, basilika och vitlök. Tillsätt olivolja droppandes under tiden det mixas. Riv i limeskal och smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet då ansjovis redan är salt.
.
.
.

 


















 

Jag är mycket för att lyxa till det i vardagen och då gärna på enkelt vis. Igår badade t.ex jag och Amanda ett härligt skumbad med levande ljus och skön musik. Riktigt mysigt hade vi!
Varje dag hör man om massa hemskheter som händer i världen, så för mig är det viktigt att bara stanna upp och njuta av det man har!!!

Kram



5 kommentarer:

Anonym sa...

Det här låter som ett jättegott recept! Superkul med olika gästbloggare också! :-)

Jenny sa...

Superfint kort på lill-tjejen! Puss & kram

mumsfillibaba sa...

Gillar grejen med gästbloggare skarpt! Härligt recept!

Helena sa...

Kul med Helena som gästbloggare, hennes bilder är alltid så fina!

Remsan sa...

Vilken fiskgryta hon bjuder på!
Och vilken prinsessa du har! Urgullig!