Sök recept här!

onsdag 28 september 2011

Tacolasagne


Tacos kan man servera på många olika sätt. Här kommer ytterligare ett recept som dessutom är väldigt lättlagat. En kul variation, men smakmässigt slår den inte min tacogratäng, klicka här för att komma till receptet!

Ingredienser:

1 påse natchoschips
300 g nötfärs
1 st vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda
1 st purjolök
225 g tacosås mild eller medium
400 g krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en en form och lägg i natchoschipsen. Bryn köttfärsen och blanda i pressad vitlök och tacokrydda. Fördela köttfärsen över natchosen.
2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och strö den över köttfärsen.
3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolöken. Rör creme fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred creme fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.

Servera tillsammans med en god sallad!




Ibland tar det längre tid än vanligt att gå till affären, men det kanske inte är så konstigt när vissa personer i familjen kryper..

Kram

3 kommentarer:

By the lake sa...

Spännande med natchos i, det ska jag prova!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Nej men, jag föreställde mig vanlig lasagne med tacokryddad färs i, inte nachochips! Oj, vad spännande, det måste jag prova!

Cupcakesfluffan sa...

Så gott :-)