Tacos kan man servera på många olika sätt. Här kommer ytterligare ett recept som dessutom är väldigt lättlagat. En kul variation, men smakmässigt slår den inte min tacogratäng, klicka här för att komma till receptet!
Ingredienser:
1 påse natchoschips | |
300 g nötfärs | |
1 st vitlöksklyfta | |
1 påse tacokrydda | |
1 st purjolök | |
225 g tacosås mild eller medium | |
400 g krossade tomater | |
2 dl creme fraiche | |
2 dl riven ost |
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en en form och lägg i natchoschipsen. Bryn köttfärsen och blanda i pressad vitlök och tacokrydda. Fördela köttfärsen över natchosen.
2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och strö den över köttfärsen.
3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolöken. Rör creme fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred creme fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.
Servera tillsammans med en god sallad!
2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och strö den över köttfärsen.
3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolöken. Rör creme fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred creme fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.
Servera tillsammans med en god sallad!
Ibland tar det längre tid än vanligt att gå till affären, men det kanske inte är så konstigt när vissa personer i familjen kryper..
Kram
Kram
3 kommentarer:
Spännande med natchos i, det ska jag prova!
Nej men, jag föreställde mig vanlig lasagne med tacokryddad färs i, inte nachochips! Oj, vad spännande, det måste jag prova!
Så gott :-)
Skicka en kommentar