Sök recept här!

lördag 10 september 2011

Äppelpaj med knaprigt täcke


Idag tipsar jag om den bästa, godaste och lättaste äppelpajen. Ett måste är dock att baka den på svenska trädgårdsäpplen. Receptet har jag en gång i tiden fått av min vän Katrin och har sedan dess fått hänga med!

Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 ägg
svenska trädgårdsäpplen

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta äpplena och lägg i en smord pajform. Fyll formen så att den gott och väl täcks av äpplen.
Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och ägg med en slickepott.
Bred pajsmeten över äpplena och grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Servera pajen tillsammans med vaniljglass!






En ny snigel hittades i trädgården, men den här gången fick den faktiskt stanna kvar utomhus. Just nu känns det som att vi har haft tillräckligt med sniglar inomhus och det för ett bra tag framöver..

Kram

4 kommentarer:

Katarina sa...

Den ska jag testa redan imorgon!
Tack för tipset.

Trevliv lördag!

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Äppelpaj är en sådan klassiker, men ändå (eller kanske därför?) finns det SÅ många olika variationer =D Tack för det här tipset!

Mamma sa...

Fantastisk! Bjöd på den idag till efterrätt och den var verkligen mycket god!! Kram mamma

Helen sa...

Jag fick smaka på pajen av Katrin i helgen, jättegod! Enligt Katrin fungerar det även bra med all annan frukt och bär.