Sök recept här!

måndag 12 september 2011

Dumlebrûlee



I lördags bakade jag och Jenny en grymt god dessert. Receptet kommer från Allt om mat, men den som fått receptet publicerat där är ingen mindre än min arbetskollegas (Rickard) sambo Elin Johansson.
Tusen tack för ett fantastiskt recept!!!

Ingredienser:
Räcker till 6 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor

Garnering
Strösocker
färska jordgubbar

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ in en långpanna med vatten mitt i ugnen.
Blanda grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp. Vispa tills kolorna smält och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda ner äggulorna och häll upp smeten i 6 ugnsfasta portionsformar. Ställ i vattenbadet i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.
Innan servering strö över strösocker och smält sockret med en brännare så att det får färg.



Dekorera med en jordgubbe eller andra färska bär!








I helgen besökte jag djurparken tillsammans med Jenny och Amanda. En mysig förmiddag med mycket folk och vilda djur blev det!



Björnarna är alltid lika roliga att se. Särskilt nu sedan deras område byggts om!

Kram


6 kommentarer:

Ann-Sofi sa...

Vilken fantastisk dessert. Dumle är ju så gott:)

Remsan sa...

Mmm, det lät jättegott. Kul att du känner upphovsmakaren dessutom.

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Åh jösses vad gott det låter! Dumle är ju toppen =D

Berit sa...

Den var helt fantastisk! TACK!

MÅ Gott sa...

Det låter helt otroligt gott!

Victoria sa...

Åh låter riktigt gott... Detta måste testas någon dag;) kramar Victoria på www.victoriasprovkök.se