Dagens torsdagslunch stod Malin för och det var riktigt gott (och mättsamt..). Gullig som hon är hade hon förberett med recept till mig och här kommer det!
Ingredienser:
½ gul lök
1 ägg
450 gram fläskfärs
450 gram hjortfärs
½ dl grädde
Lite ströbrö
Chilikrydda och salt efter smak.
Gör så här:
Hacka löken fint, blanda färsen, löken, grädde, ägg och ströbröd samt kryddorna. Låt svälla en stund.
Forma färsen till järpar o stek dem så de får en stekyta runt om. Lägg dem i en ugnsfast form med lite smör i och grädda färdigt dem i ugnen på ca 225 grader i ca 30 minuter.
Krämig kall pasta sallad.
Valfri pasta till 4 personer.
1 burk majs
200 g lätt kokta gröna ärtor
1 röd paprika
2,5 dl creme fraiche
2 dl turkisk yogurt
2 msk majonäs
Salt o svartpeppar.
Valfri pasta till 4 personer.
1 burk majs
200 g lätt kokta gröna ärtor
1 röd paprika
2,5 dl creme fraiche
2 dl turkisk yogurt
2 msk majonäs
Salt o svartpeppar.
Gör så här:
Koka pastan och låt den kallna, lika så med ärtorna. Häll i majs, hackad paprika, de kalla ärtorna o pastan i en skål. Blanda runt. Blanda creme fraiche, yogurten och majonäsen i en skål och krydda. Häll blandningen över pastan och grönsakerna. Blanda runt och smaka av.
Koka pastan och låt den kallna, lika så med ärtorna. Häll i majs, hackad paprika, de kalla ärtorna o pastan i en skål. Blanda runt. Blanda creme fraiche, yogurten och majonäsen i en skål och krydda. Häll blandningen över pastan och grönsakerna. Blanda runt och smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar