Sök recept här!

torsdag 8 september 2011

Dovhjortsjärpar med chilikrydda och pastasallad


Dagens torsdagslunch stod Malin för och det var riktigt gott (och mättsamt..). Gullig som hon är hade hon förberett med recept till mig och här kommer det!

Ingredienser:
½ gul lök
1 ägg
450 gram fläskfärs
450 gram hjortfärs
½ dl grädde
Lite ströbrö
Chilikrydda  och salt efter smak.
Gör så här:
Hacka löken fint, blanda färsen, löken, grädde, ägg och ströbröd samt kryddorna. Låt svälla en stund.
Forma färsen till järpar o stek dem så de får en stekyta runt om. Lägg dem i en ugnsfast form med lite smör i och grädda färdigt dem i ugnen på ca 225 grader i ca 30 minuter.


Krämig kall pasta sallad.
Valfri pasta till 4 personer.
1 burk majs
200 g lätt kokta gröna ärtor
1 röd paprika
2,5 dl creme fraiche
2 dl turkisk yogurt
2 msk majonäs
Salt o svartpeppar.
Gör så här:
Koka pastan och låt den kallna, lika så med ärtorna. Häll i majs, hackad paprika, de kalla ärtorna o pastan i en skål. Blanda runt. Blanda creme fraiche, yogurten och majonäsen i en skål och krydda. Häll blandningen över pastan och grönsakerna. Blanda runt och smaka av.






Efter jobbet hämtade jag upp två små busiga barn som följde med hem för lite lek och bus..

Kram


Inga kommentarer: