Sök recept här!

tisdag 13 september 2011

Fisksoppa toppad med färska räkor och vitlöksmajonäs


Den här fisksoppan har en riktigt god smak. Jag åt den för första gången -91 så den har några år på nacken!
Soppan är enkel att lyckas med och går snabbt att laga.

Ingredienser:
400 g torskfilé
2 msk smör
1 purjolök (skuren i ringar)
3 dl blekselleri (stjälkselleri) (skuren i strimlor)
3 råa potatisar (skurna i grova strimlor)
3 st fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1,5 dl tomatjuice
2 dl torrt vitt vin
½ gurka (skuren i strimlor)
1-1½ tsk salt
200 g skalade räkor (gärna färska)

Vitlöksmajonäs:
1 dl majonäs
½ dl gräddfil
1 dl hackad persilja
3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Blanda gärna ihop vitlöksmajonäsen dagen före servering och förvara i kylskåpet.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i purjolöken, selleri och potatis och låt fräsa några minuter (utan att de får färg). Tillsätt buljongtärningar, vatten, tomatjuice och vin och låt koka i 15 minuter.
Lägg i fisken och gurkan och låt sjuda ytterliggare 5-8 minuter.

Servera soppan tillsammans med räkor och vitlöksmajonäs!








Visst är lejon otroligt vackra djur. Där kan vi snacka om respekt!!

Kram


2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Gammal är äldst, så är det bara. Passar perfekt nu när höststormarna viner runt knuten.

Sofie sa...

Perfekt med klassiker som man vet funkar. Låter riktigt gott!! Älskar fisksoppa/gryta