Sök recept här!

tisdag 6 september 2011

Köttfärsgryta med smak av indien



Kvällens middag blev den här grytan. Lättlagad och god. Servera den som den är tillsammans med en god sallad och varför inte blomkålspuré!

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
matolja till stekning
½ msk curry
1 krm kardemumma
salt och peppar
2 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
½ röd paprika
solrosskott

Gör så här:
1. Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
2. Fräs rödlök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
3. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
4. Rör ner kokosmjölk och linser och låt koka upp på mellanvärme.
5. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
6. Smaka av med salt och peppar och strö över färsk tärnad paprika och solrosskott!







Söndagens lunch intogs utomhus med helt ok utsikt (högra bilden). Dagens väder är tyvärr motsatsen. Grått och regnigt..

Kram

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Spännande med kokosmjölk

Sofie sa...

Låter smarrigt!! Kul att variera lite!