Igår bjöd jag jobbets kursdeltagare på den här kladdiga chokladkakan med kokostoscatäcke. Kakan fick positiva utlåtanden så den har jag inte bakat för sista gången!!
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
Toscatäcket:
40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Smörj en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och bröa med kakao. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sedan att kallna i kylskåpet så blir den kladdig och god!!
Servera den tillsammans med färska bär och vispad grädde!
På lördag ska jag och ett X antal tusen andra människor springa Kretsloppet. Ikväll kommer jag att springa sista träningsrundan och sedan är det bara att hålla tummarna för att min träning har gjort nytta :)
Uppdaterat: Träningsrundan blev lite kortare än tänkt. Närmare bestämt 300 m istället för 3 km. Amanda skulle cykla med mig, men efter att hon halkat efter så fick vi bryta.
Kram
5 kommentarer:
Jag tog två gånger av den, mycket god! :) //johan (en av kursdeltagarna)
Tack Johan,
Kul att du gillade kakan!
/Mia
Toscatäcken är bland det godaste jag vet, kan tänka mig att det passar superbra på kladdkaka <3
Jag försökte baka denna häromdan men den blev inte ens i närheten som din, smaken var det inget fel på men däremot så sjönk kakan rejält då jag tog ut den efter första omgången. Toscatäcket smalt bort :( Ska smeten svalna innan den breds över kladdkakan?
Super god kaka den har jag inte gjort för sista gången :)
Skicka en kommentar