Just nu är det säsong för plommon och varför inte baka en enkel kaka av dem. Kakan blir riktigt saftig fast med en knaprig yta.
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
plommon
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
plommon
50 g smör
0,75 dl pärlsocker
.
0,75 dl pärlsocker
.
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Slå smeten i en smord och bröad rund form. Jag använde min vanliga med löstagbar kant. Kärna ur och skär plommonen i bitar och lägg eller sprid ut dem så att de nästan täcker formen.
Hyvla över smöret. Strö över pärlsocker och baka kakan i 175 graders ugn ca 4o minuter.
.
Servera tillsammans med vaniljsås!
.
.
.
.
Servera tillsammans med vaniljsås!
.
.
.
.
För att göra kakan lite finare dekorerade jag med färska jordgubbar och glasyr (pressad citron som jag blandat med florsocker).
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar