Sök recept här!

tisdag 31 maj 2011

Seg Blåbärspaj


Om man vill ha variation från vanlig smulpaj, så kan jag varmt rekommendera den här sega varianten. Jag såg det här receptet hos Matplatsen för längesedan, men det har bara inte blivit av att jag testat.
Förra veckan blev det äntligen av och som tur var så motsvarade den mina förväntningar. God och mycket enkel att göra!
I helgen smakade jag på en liknande kaka fast med rabarber och den kombinationen var minst lika god!

Ingredienser:
120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten. Häll i smöret och rör till en jämn smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform och smörj den lätt. Häll i smeten i bakformen, bred ut den jämt och strö över blåbären.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter.



Servera tillsammans med glass!
.
.
.
.
.


Mitt bidrag som jag lagade i helgen!

I förra veckan hade bloggen Matplatsen en "testlagar tävling". Hon hade valt ut ett av sina goda recept och sedan var det upp till oss läsare att laga och fota. Hon har nu lagt upp alla inskickade foton på sin blogg och nu återstår bara röstning. Tävlingen pågår till och med fredagen den 3:e juni.
Klicka här för att komma till tävlingen. Lägg gärna en röst på den tallrik som tilltalar er mest!

Kram






5 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad gott det det såg ut med blåbärspaj. :-)

Anna sa...

Jag precis ställt in denna paj i ugnen :)

Cupcakesfluffan sa...

Den blåbärspajen måste jag allt ta och testa

Sannas Goda sa...

Den blåbärskakan ser spännande ut!

Sofie sa...

Seg kaka låter gott!! Snygg ny design du har!!