Sök recept här!

onsdag 18 maj 2011

Mandeltårta med rostade pinjenötter


Den här goda tårtan åt jag förra veckan när Charlotta bjöd till kalas. Ett bra alternativ när man vill ha variation från gräddtårtan. Det bästa av allt, den blir bara bättre om du bakar den dagen innan!
Receptet kommer från arla.

Ingredienser:
Botten:
400 g mandelmassa
4 äggvitor

Kräm
4 äggulor
1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1/2 dl Arla Ko vispgrädde
rivet skal av 1/2 citron
150 g Arla smör

Garnering
1/2 dl rostade pinjenötter
citronmeliss


Gör så här:Sätt ugnen på 175° och riv mandelmassan grovt.
Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner mandelmassan. Bred ut smeten till 2 runda bottnar, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna och lossa från papperet. Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar. Låt stelna i kylen ca 1 tim.
Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred på resterande kräm. Förvara tårtan i kylen.
Garnera med pinjenötter och citronmeliss innan servering.
.
.
.
.
.



Vi blev inte bara bjudna på god tårta på kalaset, vi fick även en riktigt god middag. Ugnsbakad lax, couscous, sallad och två kalla såser.

Kram

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Mandeltårta som är så gott :-)