Receptet kommer från arla.
Ingredienser:
Botten:
400 g mandelmassa
4 äggvitor
Kräm
4 äggulor
1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1/2 dl Arla Ko vispgrädde
rivet skal av 1/2 citron
150 g Arla smör
Garnering
1/2 dl rostade pinjenötter
citronmeliss
Gör så här:Sätt ugnen på 175° och riv mandelmassan grovt.
Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner mandelmassan. Bred ut smeten till 2 runda bottnar, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna och lossa från papperet. Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar. Låt stelna i kylen ca 1 tim.
Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred på resterande kräm. Förvara tårtan i kylen.
Garnera med pinjenötter och citronmeliss innan servering.
.
.
.
.
.
Vi blev inte bara bjudna på god tårta på kalaset, vi fick även en riktigt god middag. Ugnsbakad lax, couscous, sallad och två kalla såser.
Kram
1 kommentar:
Mandeltårta som är så gott :-)
Skicka en kommentar