Sök recept här!

måndag 2 maj 2011

Kycklingfilé på svampbädd med parmesansås


Igår fick jag en idé till en maträtt som visade sig bli en riktig höjdare. Det var näst intill så att mina middagsgäster slickade tallrikarna och det tar jag som ett gott betyg!

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1,5-2 dl förvällda gula kantareller
5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soya
2 droppar tabasco
1 hel bit parmesanost (en normalstor färdigförpackad)
Salt och vitpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i 1 cm tjocka skivor och bryn dem hastigt runt om så att de bara får stekyta. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg den färdigstekta kycklingen åt sidan.
Finhacka löken och smörstek den tillsammans med svampen. Krydda med salt och vitpeppar.
Smörj en ugnsfast form och lägg i svamp- och lökblandningen. Lägg över den stekta kycklingen.
Riv parmesanosten grovt och lägg den över kycklingen. Häll grädden i en gryta och tillsätt kycklingfond, soya, tabasco och smaka ev av med lite salt och vitpeppar. Låt såsen precis koka upp och häll den sedan över kycklingen.
Sätt in i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.



Jag serverade kycklingen tillsammans med kokt broccoli och blomkålspuré blandat med knaperstekt bacon och gräslök.
.
.
.
.






En ny stjärna har fötts på vår jord. Tack för att jag fick träffa dig endast 6 dagar gammal ♥

Kram

3 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Det där såg jättegott ut. Sparar receptet.
Bebisar måste vara det sötaste som finns. :-)

vanilla sky sa...

Å mums! En middag som jag gärna hade blivit bjuden på :)

Sofie sa...

Jösses vad smarrigt!!