Sök recept här!

tisdag 10 maj 2011

Kycklinggryta med äpple- och hjortron chutney


Ikväll tog jag det som fanns i kylskåpet och lagade till en jätttegod kycklinggryta. Både jag och Amanda åt med stor aptit, så den här rätten spar vi bland vardagsfavoriter!

Ingredienser:
2 stora kycklingfiléer
1 gul lök
3 salladslökar
1 färsk broccolibukett
4 färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar, cayennepeppar

Sås:
3 dl vispgrädde
1 msk äpple- och hjortron chutney
1 msk kinesisk soya
1 msk balsamico, smak björnbär
lite svartpeppar

Gör så här:
Smörstek hackad svamp, gul lök och salladslök. Tillsätt pressad vitlök och broccoli delad i små buketter. Krydda lite lätt med salt och svartpeppar och häll sedan över på ett fat.
Skär kycklingen i tunna remsor och bryn den runt om. Krydda med salt, peppar och aningens lite cayennepeppar. Blanda ihop såsen och häll över kycklingen. Låt puttra i ca 10 minuter, häll sedan på svamp- och grönsaksblandningen och låt puttra några minuter till.

Servera tillsammans med äggnudlar!
.
.
.
.







Ibland går en månad väldigt fort. Redan dags att lämna tillbaka böckerna som vi lånat på biblioteket.
Känns väldigt lyxigt att kunna låna böcker för att läsa och sedan bara lämna tillbaka dem!

Kram

3 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Så gott, äpple- och hjortron chutney har jag aldrig använt, spännande

Stephanie sa...

Kul att titta in och få lite ny inspiration :) Jag har också precis startat en mat- och bakblogg, kolla gärna in den om du känner för det.

Frostrosor sa...

Gott! Man tager vad man haver-rätterna blir ofta oväntat goda och till nya favoriter!