2 dl hirs
buljong
3/4 dl kesella
1 ägg
1 dl ströbröd
1 rödlök
ca 150 g fetaost
ca 10 soltorkade tomater
örtsalt
Gör så här: Blötlägg hirsen över natten, häll av vattnet och låt hirsen rinna av. Koka upp 5 dl buljong, häll i hirsen, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter eller tills all buljong har kokat in.
Soltorkade tomater brukar jag köpa naturella i påse, ej den marinerade varianten. Man kan använda vilket som, men jag tycker att det är tillräckligt mycket smak i den naturella. Koka bara upp vatten och häll över tomaterna några timmar innan användning, så blir de mjuka och fina och väldigt smakrika.
Låt den kokta hirsen svalna av innan du blandar med kesella, ägg och ströbröd.
Finhacka rödlöken, tärna fetaosten, finhacka de torkade tomaterna och rör ner alltsammans i hirsblandningen. Smaka av med salt, forma biffar och stek dem gyllenbruna på medelvärme.
Till detta är det gott med kokt potatis och denna sås:
Till 4 personer:
3 dl grädde
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk idealmjöl eller maizena majsstärkelse
1 msk citronsaft
2 tsk fransk senap
1 tsk dragon
2 msk persilja
salt
Gör så här: Blanda samman grädde, vatten och buljong i en kastrull och koka upp. Red med idealmjöl eller maizena.
Tillsätt dragon, citronsaft och senap och koka i några minuter. Tillsätt hackad persilja och salt om det behövs.
Servera alltsammans med någon för årstiden passande sallad!
Igår hade jag och Amanda en riktigt höstig promenad med vår favorit Lisa. Vi hade även sällskap av tre fyrbenta som tyckte att det var kalas att få komma ut på en 2 timmars promenad!
Vi fick ett antal goa skratt åt Hagges race och kängurhopp, ja det är sant som det sägs "en riesen blir aldrig vuxen"...
Tyvärr glömde både jag och Lisa kameran.
Kram
1 kommentar:
Hirs är något jag aldrig testat och har ingen aning om vad det smakar, men resten av receptet låtr riktigt gott så man borde nog ta och testa.
Skicka en kommentar