Varsågod Per, bloggen är din!
Nu har mina matlagningskurser dragit igång (4 st.) och vi började med enkla och snabblagade grejer bl.a. en linssoppa (en ny variant Jossan?) som alla lyckades väldigt bra med. Servera som förrätt eller som huvudrätt med ett gott bröd.
Ingr:
2 gula lökar
2 msk olja
3 dl röda linser
1,3 l buljong
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk citronjuice
2 gula lökar
2 msk olja
3 dl röda linser
1,3 l buljong
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk citronjuice
Gör så här:
Skala och hacka lökarna, fräs dem i oljan i en soppgryta. Skölj linserna, låt dem sedan fräsa med några minuter. Lök och linser ska bara bli glansiga och inte ta färg. Häll på buljongen, pressa i (eller finhacka) vitlöken. Krydda med spiskummin och låt koka 15-20 minuter. Smaka av med citronsaft och salt.
Skala och hacka lökarna, fräs dem i oljan i en soppgryta. Skölj linserna, låt dem sedan fräsa med några minuter. Lök och linser ska bara bli glansiga och inte ta färg. Häll på buljongen, pressa i (eller finhacka) vitlöken. Krydda med spiskummin och låt koka 15-20 minuter. Smaka av med citronsaft och salt.
Igår fick jag en hel kasse med äpplen. Det skulle vara roligt att göra lite nya äppelrecept, så om ni har några goda favoriter får ni gärna tipsa mig. Antingen via kommentarerna eller skicka ett mail.
Tack på förhand!
Kram
2 kommentarer:
jag blir alltid så sugen på soppa såhär på hösten! :) linssoppan lät super, ska testa den nån dag!! :)
jag gjorde äppelmos igår, extremt enkelt o gott blev det! ...o utan massa tillsatser... kram.
Skicka en kommentar