Igår testade jag att byta ut lite av mjölet mot keso när jag bakade min fläskpannaka. Resultatet blev jätte bra.
Jag är fullt medveten om att man ska undvika så mkt mjöl som möjligt, så därför försöker jag i alla fall minska på det!
Ingr.
1,5 dl grovt dinkelmjöl
1 dl keso
1 krm salt
5 dl mjölk
2 ägg
1 pkt bacon
1 krm salt
5 dl mjölk
2 ägg
1 pkt bacon
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tärna baconen och lägg i en ugnfast form. Ställ in i ugnen och låt baconen få färg. Vispa mjöl och salt, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt även äggen. Ta ut formen och häll i smeten, ställ in i ugnen ytterliggare ca 25 min.
Låt svalna något och servera ihop med lingonsylt.
Ikväll har jag och Amanda varit lite busiga, för i natt sover hon för första gången utan blöja..
Det ska bli väldigt spännande och se hur det här går. Hon har varit helt torr på dagarna ett bra tag så vi tyckte det var lika bra att testa ;)
Kram
1 kommentar:
Tack snälla för din kommentar!:)
keso låter spännande!
Hoppas att du får en härlig helg!:)
Skicka en kommentar