Sök recept här!

tisdag 20 oktober 2009

Bresaolafilé med sparrissås



Idag visar jag huvudrätten vi åt i lördags. Detta var mitt bidrag till middagen och den gick hem hos alla, vilket var jätte roligt!
Såsen gjorde hela rätten och den skulle säkert passa även till fisk.
Rätten var både enkel att laga och tog inte så lång tid. Perfekt att bjuda på när man ska ha förrätt. Då man kan förbereda ända tills formen ska in i ugnen 10 minuter.
Receptkälla: www.alltommat.se

Ingredienser:
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 st bresaola, tunna skivor
.
Sås:
500 g grön sparris, färsk
2 dl vispgrädde
100 g getost, fransk
salt
svartpeppar
.
Tillbehör:
ugnstekta hela delikatesspotatisar eller klyftor
.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Sås: Skär av det nedersta på sparrisen. Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Ta upp den och spara kokvattnet.
3. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med knappt 1 dl kokvatten. Häll i grädden och två tredjedelar av getosten.
4.Mixa och smaksätt med salt och peppar. Smaka av såsen och tillsätt mer chevré eller kryddor om så behövs. Häll såsen i enugnssäker form.
5. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i bitar. Kryddamed salt och peppar.
6. Bryn köttet runt om i smör en het stekpanna. Ta upp det. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
7. Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°.
8.Koka sparrisen, som är kvar, lättsaltat vatten ca 3 minuter.
9. Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet. Servera med sparris och potatis.
.
Tips: använd fläsk ytterfilé istället för fläskfilé.
Kostar hälften så mycket men fyller samma funktion!


.
Den här fina formen fick jag av Karin med familj i lördags och den kom genast till användning. Så här såg det ut när vi tog ut filéerna ur ugnen.
Jag vill även passa på att tacka för alla snälla ord jag får om bloggen, så väl muntligt som skriftligt. Det värmer ska ni veta!
.
Kram


2 kommentarer:

Kalasgott sa...

Mmm gud vad gott!

Hallon & Blåbär sa...

Ser så fantastiskt gott ut.