Sök recept här!

tisdag 27 oktober 2009

Kall gurksoppa


Idag visar jag den goda förrätten som Karin bjöd oss på förra lördagen. En väldigt annorlunda förrätt med en fräsch och frisk smak.
Soppan skulle passa perfekt en varm sommarkväll när man vill ha en sval och uppfriskande förrätt!

Till drygt 4 portioner:
8 dl kall grönsaksbuljong (vatten + buljongtärningar)
1 stor gurka
1 kruka dill
360 g färska räkor
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk olivolja
salt och peppar
1 citron

Gör så här:
1. Koka upp buljongen och låt den kallna. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Plocka dillen. Skala räkorna.
2. Mixa gurkan med dill, grönsaksbuljong, yoghurt och olivolja. Smaksätt soppan med salt, peppar och några droppar citron.
3. Servera soppan med räkor och krutonger eller bröd.

Tips: Lägger man krutongerna i soppan blir de mjuka otroligt fort.

Idag har jag och Amanda inlett morgonen med ett besök på BVC. Det är alltid lika roligt att få veta hur mycket sin lilla guldklimp väger!

Kram

2 kommentarer:

Emilies Skafferi sa...

Mmm låter som en smaskig soppa:)

Emilies Skafferi sa...

Ja visst är det mysigt med jul:) Jag brukar föredra lite svagare glögg jag med, annars tar ju spritsmaken nästan över, och då blir det ju inget gott..:(