Sök recept här!

söndag 9 juni 2013

Kardemummaskorpor med havre och keso


Idag har jag bakat supergoda skorpor, som knappt innehåller något socker alls. De var enkla att baka och blev lagom spröda. Känner på mig att vår burk kommer att tömmas inom kort, så snart blir det till att baka en omgång till. Receptet har jag fått av min kompis Lisa (som hjälper oss med Flingas päls), som i sin tur har hittat det i en tidning.

Ingredienser:
räcker till ca 50 st skorpor
2 dl fiberhavregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk rörsocker
1 krm salt
0,5 tsk malen kardemumma
50 g smör
100 g keso
1 msk mellanmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (jag bakade med varmluft). Rör ihop alla torra ingredienser och finfördela smöret. Tillsätt keso och mjölk och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut till 1 cm tjock kaka, ta ut mått eller sporra ut bitar. Jag använde en liten hjärtform.



Lägg kakorna på en bakplåtspappers klädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 10-15  minuter. (10 minuter var lagom i min varmluftsugn.)


Ta sedan ut plåten och dela kakorna med en vass kniv. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och rosta dem högt upp i ugnen ca 5 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar på eftertorka med ugnsluckan lite på glänt.




Vi är väldigt moderna när det gäller gräsklippning.. 

Kram


3 kommentarer:

Systeryster och jag .... sa...

Å de ser goda ut
Jag har mest bakat knäckebröd på linfrön ...sesamfrön osv
Kul att få lite nya ideer

Anonym sa...

Supergoda, tack för provsmakningen! De var slut när jag kom hem :) /Katrin

Mor-Mia sa...

Hihi, kul att du gillade skorporna :)