Sök recept här!

onsdag 14 september 2011

Kladdkaka med kokostoscatäcke


Igår bjöd jag jobbets kursdeltagare på den här kladdiga chokladkakan med kokostoscatäcke. Kakan fick positiva utlåtanden så den har jag inte bakat för sista gången!!

Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

Toscatäcket:
40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Smörj en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och bröa med kakao. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sedan att kallna i kylskåpet så blir den kladdig och god!!



Servera den tillsammans med färska bär och vispad grädde!









lördag ska jag och ett X antal tusen andra människor springa Kretsloppet. Ikväll kommer jag att springa sista träningsrundan och sedan är det bara att hålla tummarna för att min träning har gjort nytta :)

Uppdaterat: Träningsrundan blev lite kortare än tänkt. Närmare bestämt 300 m istället för 3 km. Amanda skulle cykla med mig, men efter att hon halkat efter så fick vi bryta.

Kram

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tog två gånger av den, mycket god! :) //johan (en av kursdeltagarna)

Mor-Mia sa...

Tack Johan,
Kul att du gillade kakan!
/Mia

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Toscatäcken är bland det godaste jag vet, kan tänka mig att det passar superbra på kladdkaka <3

Alma sa...

Jag försökte baka denna häromdan men den blev inte ens i närheten som din, smaken var det inget fel på men däremot så sjönk kakan rejält då jag tog ut den efter första omgången. Toscatäcket smalt bort :( Ska smeten svalna innan den breds över kladdkakan?

Anonym sa...

Super god kaka den har jag inte gjort för sista gången :)