Sök recept här!
onsdag 7 september 2011
Fläskfilé och kantareller i sås
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Har ni inte provat den än så kommer receptet här igen!
Ingr.
500 g fläskfilé
2 liter rensad svamp (helst gula kantareller)
2 burkar färskost med kantarellsmak
ca 4-5 dl vispgrädde
Smör till stekning
Salt och sv.peppar
Gör så här:
Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar. Smöra en ugnsfast form och lägg i det stekta köttet. Smörstek svampen och salta lite lätt. Häll den stekta svampen över köttet. Klicka över färskosten och häll sist över grädden så att den nästan täcker.
Sätt in formen mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
Servera tillsammans med kokt ris och sallad.
Ikväll har vi varit iväg och hälsat på en 2 månader gammal gosse. Han var som ni ser söt som socker!
Vi hade även turen att bli bjudna på en riktigt god kycklingtacomiddag.
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Hej kära Mia.
Jag hoppas allt är bra med dig.
KRAMAR
Det var roligt att träffas! Hoppas det blir snart igen! Kram
Låter som ett supergott recept. Hur många personer räcker det till?
Malena: Allt är bara bra, hoppas att det är det med dig också!
Sanna: Receptet räcker till ca 4 portioner.
Kram Mia
Det var precis lika gott som det verkade! Fick massor av lovord från alla mina middagsgäster så jag skickar berömmet vidare till dig!
Skicka en kommentar