Sök recept här!

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag - hallonmoussetårta - utlottning!

Själv dekorerade jag min tårta lite slarvigt med hjälp av min decopen!


Självklart ska "Alla hjärtans dag" firas på ett eller annat sätt. Här på bloggen firar jag med en generös tävling i samarbete med Ninas Mat.
Bland annat kan man vinna den här fina silikonformen, för vem blir inte glad för en hjärtantårta!
Upplägg och vinst:
1 pris: 1st röd hjärtbakform och 1st presentkort (gäller 3 månader) på @ 100kr
2 pris: 1st presentkort (gäller 3 månader) på @ 100kr
3 pris: 1st presentkort (gäller 3 månader) på @ 50kr
 
För att vara med och tävla; skriv en kommentar till det här inlägget och svara på följande frågor!
1: Vad skulle du tillaga och bjuda med hjärtformen till din nära & kära?
2: Om du vinner vad skulle du köpa hos Ninasmat köksbutik(välj två st produkter)
Klicka här för att komma till Ninas Mat.

Tävlingen pågår till och med måndagen den 28:e februari, lycka till!


Här kommer även receptet på min Hallonmoussetårta, som jag bakade dagen till ära i en hjärtanform!
En tårta med lagom sötma och med en botten som har tuggmotstånd av all kokos och havregryn istället för vetemjöl.

Botten:
75 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
50 g kokos, riven
50 g torrostade havregryn
0,25 dl kakao 
½ msk maizena majsstärkelse
½ tsk bakpulver

Hallonmousse:
250 gr hallon, frusna
2,5 st gelatinblad
1 st äggvita
0,75 dl strösocker (0,5 dl + 0,25 dl)
1 dl vispgrädde

Garnering:
Mörk choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Klä din hjärtanform med folie så att det täcker. Pensla botten med smält smör och strö kokos över.
2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda kokos, rostade havregryn, kakao, majsstärkelse och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kallna och tryck ner kanterna med en gaffel så att det blir en platt botten.
3. Mousse: Tina bären. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitan med 0,5 dl socker som tillsätts lite i taget. Vispa grädden fast för sig. Blanda 0,25 dl strösocker i hallonpurén och blanda med äggvitan.
4. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Rör hela tiden. Vänd slutligen i grädden med luftiga tag.
5. Fördela moussen i formen. Skaka formen något så moussen fördelar sig jämnt. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
6. Servering: Ta upp tårtan och stjälp över den på en tallrik och ta bort folien, stjälp sedan tillbaka den på uppläggningsfat så att hallonmoussen kommer uppåt. Smält chokladen i mikrovågsugn, gärna i en decop och spritsa mönster över moussen.  Garnera gärna  med en ros.






Kram

10 kommentarer:

Evelina sa...

Om jag vann denna silikonform skulle jag bjuda mina nära och kära på en "fruktig semifreddo":

3 äggulor
100 g socker
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yogurt
2 dl hallon
1/2 banan
1 dl mango
1 tsk lime
2 dl minimaränger

1. Vispa äggulor och socker pösigt.
2. Vispa grädden, och blanda med yogurten. Blanda ner tillsammans med äggulorna.

3. Mixa banan och mango med lime. Rör ner i smeten tillsammans med minimarängerna så att det är väl blandat.
4. Rör till sist ner hallonen och rör slarvigt så det blir marmorerat.

5. Häll upp i en silikonform och frys i minst sex timmar. Låt tina lite före servering.

..och för presentkortet skulle jag köpa 1 st "Bakform briochette Lékué" och/eller 1 st "Silikonform Mini Semi-sphere Lékué".

Karoleen sa...

1. Jag skullle bjuda på min hallon cheesecake - jag tror den skullle vara jättefin i en hjärtformad form.

2. Omegavispen och 2-i-1 tratten skulle jag köpa.

Camilla L sa...

Hej!
1. Jag skulle bjuda på Halloffépaj, det är bland det godaste jag vet!!
1 burk sötad kondenserad mjölk ( kokad=kolasmak)
200 gr digestivekex
125 gr smör
500 gr hallon
2,5 dl vispgrädde
riven mörk choklad

Ställ den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull, häll på vatten så att det täcker. Koka upp och låt koka i tre timmar, fyll på med vatten hela tiden så det täcker burken.
Krossa digestivekexen och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt och låt stelna. När burken kokat klart och svalnat, öppna den och bred ut innehållet i pajskalet. Fördela sedan hallonen över och bred sedan på grädden och avsluta med att riva mörk choklad över.
Mmmmmmm sååååå gottttt!!!!

2. omegavisp, hopvikbar durkslag

Cilla sa...

Jag vill gärna vara med och tävla om den fina bakformen som jag självklart skulle baka kärleksmums i.
Jag skulle köpa barnbaks-kitet och muffinsformar i silikon.

Mvh Cilla A

Ps. Tycker mycket om att läsa din blogg. Bakade häromdagen morot & honungsbrödet och det blev mycket uppskattat av både min 2-åring och min 4-åring.

Mårtenssons kök sa...

Vi skulle nog köpa en Baggu och en silikonsked.

I den fina hjärtformade formen skulle vi göra en av våra favoriter, nämligen en frusen citrontårta;
http://martenssonskok.blogspot.com/2010/01/gardagens-efterratt.html

/
Anki o Håkan

Matmamman Karin sa...

En så vacker kakform ska man använda till sitt allra bästa recept. Mitt bästa är den s k Sverigekakan, eller Agnetas kaka som vi kallar den i vår familj. Receptet finns på min blogg, http://matmamman.wordpress.com/2010/02/12/hjartekaka-till-din-valentin/. Den är underbar precis som den är men för att ytterligare förgylla den skulle jag servera den med generöst med frusna hallon och björnbär ovanpå, och en klick halvsmält vaniljglass till. Och så starkt kaffe förstås - det hör till!

Om jag vinner presentkort ska jag köpa något jag länge har velat ha, nämligen en Imperial Queen bakform och en islåda med "kattiskuber". Presentkortet hjälper plånboken!!

Cupcakesfluffan sa...

Jag skulle baka en ny omgång av frusen polkagrispaj
http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2010/12/fluffig-frusen-polkagrispaj.html

Jag skulle nog köpa omegavispen och Flipper silikonmått

Jenny sa...

Åhh sicken mysig form, den skulle komma till användning i mitt kök :) Jag skulle använda den till en mängd olika saker, men är framför allt sugen på att använda till ett nytt recept som jag inte testat innan.. Nämligen kaffeglasstårta med chokladtryffel och marshmallows, det låter väl inte helt fel eller ;)

För övrig så kan jag tänka mig att köpa flipper silikonmått och greppvänlig grytvante :)

Kram Jenny

Lisa A. sa...

Hej.
Jag vill också vara med å tävla.
1. Hade jag haft en hjärtfrom som i måndags hade jag bakat en toscakaka till min älskade man i den i stället för den runda formen jag fick använda i brist på annat. :P
2 Jag skulle köpt muffinsformar i silikon å en nys slikepott i rosa. :D

MÅ Gott sa...

Vin fin utlottning!

1. I hjärtformen skulle jag baka min goda mintchokladkaka med After Eight.

2. Presentkortet skulle få bidra till en mandolin, något jag saknar i mitt kök eller en jäskorg.

Hoppas nu på turen!