Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar!
Jag lade kycklingbitar i marinad över natten och sedan trädde jag dem bara på spett och satte in dem i ugnen på serveringsdagen. Otroligt gott och smidigt!
Ingredienser:
1 kg kycklingfiléer
½ dl sweetchilisås
4 msk kinesisk soya
2 finhackade vitlöksklyftor
Gör så här:
Tina kycklingen och skär den i lagom stora bitar för spett. Blanda marinaden och häll över den på kycklingbitarna i en plastpåse. Blanda väl. Slut påsen väl och lägg den på en tallrik och ställ in i kylen.
Nästa dag. Ta fram kycklingen och blötlägg träspett ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader grill.
Trä kycklinge på spetten och lägg på ugnsgaller med bakplåstpappers klädd plåt under.
Grilla speten ca 10 minuter eller tills de har fått färg.
.
.
.
En annan fin present jag fick i helgen var den här ljusstaken, som ni ser en skymt av. Den kommer att göra sig riktigt bra på mitt brickbord så småningom. Nu gäller det bara att samla fler fina ljusstakar!
Kram
6 kommentarer:
Åh det ska jag prova nästa gång det ska spettas kyckling ;-)
Här har jag just satt in degen till Astrids frallor i kylen. Älskar dem sega rackarna! Tänkte ha dem på mitt lilla MeandI-party imorgon där jag ska bjuda på kvällsmat och fika. Hoppas gästerna tycker om det :-P
Kram!
Kycklingspetten såg jättegoda ut.
Så härligt gott det ser ut :-)
Oj, så goda de ser ut!
Jag kikade på liknande ljusstakar på Bolagret i Malmö. Hade blivit för tungt på tåget bara. Men de är så fina. Passar även bra på terassen på sommaren.
hur många personer är kycklingspetten för? såg inte så goda ut
Svårt att säga, det beror ju på vad man har till.
Men ett kilo kyckling brukar ju räcka till ca 4-6 personer :)
Skicka en kommentar