Frittata är ett gott alternativ till paj. Enkelt och gott och man kan lägga i det man har hemma. Den här varianten blev med grönsaker och svamp!
.
Ingredienser:
8 hela ägg
1 röd lök (finhackad)
1 röd paprika (finhackad)
200 g champinjoner (kvartade)
1 röd paprika (finhackad)
200 g champinjoner (kvartade)
1 färsk broccolibukett
2 dl riven parmesan
2 dl mjölk (beroende på äggens storlek)
salt
peppar
.
Gör så här2 dl riven parmesan
2 dl mjölk (beroende på äggens storlek)
salt
peppar
.
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan,kvarta champinjonerna och skär broccolin i mindre delar.
3. Stek svampen i lite smör på medelvärme och tillsätt grönsakerna. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem.
4. Blanda sedan i mjölk och parmesan. Här kan man få tillsätta lite extra mjölk ifall äggblandningen är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll äggsmeten över grönsakerna i stekpannan.
6. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i ugnen på 150-160 grader i cirka 15-25 minuter.
Servera fritatan som den är, eller med en grönsallad.
.
.
.
Idag har jag och lilltjejen haft ett lyckat besök hos tandläkaren, hon både gapade och visade tänderna..
Kram
2. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan,kvarta champinjonerna och skär broccolin i mindre delar.
3. Stek svampen i lite smör på medelvärme och tillsätt grönsakerna. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem.
4. Blanda sedan i mjölk och parmesan. Här kan man få tillsätta lite extra mjölk ifall äggblandningen är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll äggsmeten över grönsakerna i stekpannan.
6. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i ugnen på 150-160 grader i cirka 15-25 minuter.
Servera fritatan som den är, eller med en grönsallad.
.
.
.
Idag har jag och lilltjejen haft ett lyckat besök hos tandläkaren, hon både gapade och visade tänderna..
Kram
4 kommentarer:
Låter som en perfekt rätt för våra tisdagskvällar då vi äter lite senare på kvällen. Ska vi minsann ta och prova!
Låter som en himla god rätt, den får jag alt ta och testa här hemma
Hej! Vad roligt att du tittade in hos mig. Äggrätter är aldrig fel och med parmesan dessutom, nam. Ser gott ut. Kram
Frittata tycker jag om. Jag är nämligen inte så glad i pajdeg, så detta passar mig perfekt.
Skicka en kommentar