Sök recept här!
onsdag 2 februari 2011
Chokladfondant med halvfrusen valnötscreme och varma hallon
Här kommer receptet jag använde till mina chokladfondanter. Det var en väldigt god smet och svårigheten ligger i att få dem perfekta, dvs ett hårt skal och ett rinnande innehåll.
Ingredienser :
Receptkälla: Kryddburken
100 g mörk choklad (70%)
100 g smör
2 ägg
2 äggulor
1½ dl socker
1 dl vetemjöl
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, dra bort från plattan och bryt ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt äggen och äggulorna och rör samtidigt till en jämn smet.
Tillsätt sen socker och vetemjöl och rör klumpfritt.
Pensla 8 stycken muffinsformar i papper med smält smör och strö kakao så att det täcker sidor och botten. Ställ formarna sedan i en muffinsplåt. Fyll formarna till lite mer än hälften.
För bästa resultat - frys formarna innan gräddning för då bakar de utifrån och in.
Grädda i 13-15 minuter i 200 grader. (varmluftsugn).
Fondanten är klar när smeten rest sitt och fått en rundning på ytan och det syns att den är något hård, ungefär som en muffins. Då är det dags att ta ut dom, låt dom inte stå inne längre om du vill ha en tjockflytande krämig mitten. Vänd försiktigt formarna upp och ner direkt på fat dom ska serveras på. Serveras med fördel genast medans dom är varma!
Valnötscreme
Receptkälla: Recept.nu
1 st ägg
2 msk florsocker
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
100 g vit choklad
100 g philadelphiaost
100 g rostade valnötter
Gör så här:Vispa ägget med florsockret. Vispa i separat skål grädde, crème fraiche o philadelphiaosten.
Smält den vita chokladen.
Blanda ihop alltsammans.
Grovhacka de rostade valnötterna och vänd ner i smeten.
Häll i skål o ställ in i frysen ca 45 minuter
Värm de frysta hallonen i en kastrull och låt de bli riktigt varma. Servera tillsammans med chokladfondanten och den lättfrusna valnötscremen!
.
.
.
Idag har vi haft en mysig eftermiddag med våra vänner. Som vanligt hade Amanda och Alvin väldigt roligt tillsammans och vårt hem var sig inte helt likt efter att de hade farit fram..
Saga växer så det knakar och börjar bli en stor liten tjej med en otrolig charm!
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Hur ska man kunna hålla igen på sötsakerna när du lägger ut sånna underbara recept??!! :) kramar
Himmel vad gott! Håller med föregående talare... Omöjligt att låta bli att baka allt gott du lägger ut. Får bli ett dubbelpass på gymmet i kväll ;)
Gott gott och gott!!! Vilken härlig kombination.
Det står på min "att testa"-lista. Det ser så otroligt gott ut. Trevlig helg!
Skicka en kommentar