Sök recept här!

söndag 20 februari 2011

Grönsak- och svampblandning med quinoa



Här kommer ett enkelt tips på hur man kan piffa upp quinoan som tllbehör. Gott och enkelt och passar till det mesta! Inspirationskälla.

Ingredienser:
svamp (jag avände lite torkad trumpetsvamp och färska champinjoner)
3 dl quinoa
6 dl vatten
salt
1 grön squash
olivolja
lite savoykål
1 msk balsamvinäger (jag använde en vit sådan)
lite färska hackad timjan
svartpeppar

Gör så här:
Lägg den torkade svampen i blöt ca 30 minuter. Skjölj quinoan noga och koka i lättsalatat vatten i 13-14 minuter. Skiva squashen tunt och stek skivorna i olivolja i någon minut per sida.
Lägg på hushållspapper för att rinna av.
Ta upp svampen och krama ur vätskan. Skiva upp de färska champinjonerna och stek alltsammans i en stekpanna med olivolja ca 5 minuter.
Skär savoykålen i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut. Häll på balsamvinäger och rör om. Tillsätt quinoan och timjan och smaka av med salt och peppar.

Färdigt att servera!
.
.





Igår hade vi en underbar dag på djurparken. Allt var perfekt, knappt något folk, strålande sol, goá vänner och så gott fika!!!

Kram

2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Vilken härlig utflyktsdag ni hade, gött när solen gassar i vinterlandet!

charlotta sa...

det ser ut som en grym dag, vad härligt! vi var ute en runda i lördags, solen sken och det kändes liiiiite som vår. åh, vad jag längtar nu!