Rödbetor och getost är bara så gott ihop. Jag åt denna lilla rätt första gången förra veckan och jag har redan hunnit göra om den!
Om jag skulle göra en egen tapasmeny, så skulle jag absolut ta med det här receptet. Både enkelt och gott!
Ingr.
Färska rödbetor
Getost (chevré)
Flytande honung
Färsk rosmarin
Gör så här:
Tvätta och koka rödbetorna mjuka. Skölj dem i kallt vatten och gnid av skalet. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i smörad ungsäker form. Skiva getosten och lägg ovanpå. Ringla över honung och strö sist över färsk rosmarin.
Ställ in i ugnstemperatur 225 grader ca 10-15 minuter, osten ska ha smällt lite och ha fått en gyllenbrun färg.
Idag har jag och Amanda haft en underbar eftermiddag/kväll hos min kusin Jossan. Hon bjöd oss först på en jättegod middag, som sedan avslutades med en klockren efterrätt!
Temat för kvällen var närodlat och enligt min mening så kan det inte bli mycket bättre än så!
Tack än en gång för en god och trevlig kväll. Längtar tills vi får tillfälle att bjuda igen!
Kram
8 kommentarer:
Jätte kul att du vill vara med och tävla, lycka till!:)
Visst är detta underbart gott. Fungerar bra med fetaost oxå men smakar bäst med getost. :)
Hoppas allt är bra!
Kram
åh så gott!! jag älskar getost!! :)
Ja det låter verkligen supergott!
Hej Mor-Mia. Tittar in och ser en mycket fin blogg :)
Visst är det suveränt gott med rödbetor och getost.
Ha det bra./ Birgitta
Funkar det att bara tillaga rödbetor i ugnen? Alltså utan att koka först.
Magnus: Jag vågar faktiskt inte svara på om det går att göra klart dem enbart i ugnen, med tanke på atta det tar en stund att koka dem mjuka!
Testa att strö över lite pinjenötter också (sist, över getosten)! Det är riktigt gott :)
Skicka en kommentar