Sök recept här!

Läser in...

måndagen den 10:e augusti 2009

Plommonkräm



Har ni som jag tillgång till plommon. Då tycker jag att ni ska göra plommonkräm. Ett perfekt mellanmål nu i sensommartider.
Krämen är inte speciellt söt, utan mer frisk i smaken.
Receptkälla: www.coop.se

4-5 portionerca 30 minuter
Ingredienser
ca 500 g plommon
4 dl vatten
1 dl socker
1 kanel, hel bit
3 msk potatismjöl

Gör så här:
Kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i plommon, kanel och ev mandel. Koka under lock på svag värme 10-15 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle, rör under tiden. Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.
Själv valde jag att servera krämen med vispad grädde som jag smaksatt med vaniljsocker.

Idag har jag och Amanda ändrat om på hennes kökshylla. Jag gav henne mina minsta glasburkar och så fyllde vi dem med olika saker. Vi satte även på etiketter , precis som jag har i vårt stora kök!
På hyllan satte vi även den vita pajformen som Amanda köpte på loppis för endast 5 kronor. Den lilla fina blomman fick hon av Jenny och Pierre när de var på besök hos oss i Bohuslän. Här nedan kan ni se resultatet!


Amanda in action


Så här blev hyllan efter att vi ändrat om

Den här lilla Rosti bunken införskaffade vi i helgen

Kram

5 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Vilket underbart fint kök din Amanda har! Jag är så sugen på att inreda en "kökshörna i köket" till Max - misstänker att jag får vänta till den lille krabaten i alla fall är uppe på benen. Kram Mimmi

Hallon & Blåbär sa...

Här har inte pommonen hunnit mogna riktigt än, men kräm är ju ett jättebra sätt att ta tillvara på dom.

Vilken underbar kökshörna lilltjejen har!

Anonym sa...

Plommonkräm, de va fint de !:)
Lasse

Anonym sa...

plommonmandlar är giftiga, kolla giftcentralen först innan ni äter dem

annika

Mor-Mia sa...

Tack för tipset, nu har jag plockat bort det avsnittet i receptet!