Sök recept här!

fredag 18 mars 2016

Parmesangratinerad kyckling på spenatbädd


Här kommer den utlovade kycklingrätten som jag verkligen tycker att ni ska prova. Riktigt god och passar till såväl vardag som fest.



Jag halverade receptet när jag lagade två stycken kycklingfiléer, men här nedan kommer det beräknat för fyra portioner.

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer (totalt 500 g)
450 g fryst bladspenat
½ citron
1 dl vatten
100 g parmesanost
1,5 dl vispgrädde
½ msk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
smör & olja till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och pressa ur vätskan. Lägg spenaten i en smord ugnsform. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om och lägg dem ovanpå spenaten.
Pressa ut 1,5 msk saft från citronen.
Koka upp vatten, grädde, citronsaft, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, pressad vitlöksklyfta, senap och buljongtärning. Häll såsen över kycklingen och avsluta med att riva parmesanosten och strö den över kycklingen.




Servera tillsammans med kokt ris och en god sallad!







Idag strömmar solen in i huset och täcken och kuddar har varit ute på vädring. Sängen är bäddad med rena lakan, så ikväll blir det extra skönt att få gå och lägga sig!!

Kram




Inga kommentarer: