Sök recept här!

tisdag 22 mars 2016

Dinkelfrallor


Dagens mellanmål bestod idag av dessa frallor. Vi hade lite vänner på besök och då är det alltid extra roligt att bjuda på nybakat. Detta är ännu ett "bara röra ihop recept" som jag tycker är de bästa. Ingen assistent eller liknande behövs, bara en träslev att röra med!

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
3 dl siktat dinkelmjöl
9 dl vetemjöl



Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm mjölk och vatten till 37 grader (fingervarmt).
Strö över salt och honung över jästen och blanda tills jästen har smält. Tillsätt vätskan och sedan mjölet. Rör till en kladdig deg och strö över lite mjöl och lägg plastfolie på bunken. Låt degen jäsa i minst 1,5h men gärna lite längre.
Ta en ganska så stor bunke, för se vad som hände mig..
Häll ut den jästa degen på ett mjölat bakbord och tryck ut den till en rektangel.
























Skär remsor och vik i hop och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en duk och låt jäsa i 10 minuter. Sätt ugnen på 240 grader och grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Låt bröden svalna på galler utan duk.






Tänk att det redan är påsk i övermorgon. Förra året vid den här tiden var vi i Spanien och hade det varmt och skönt. Vi har lite dåligt med påskpynt här hemma då det är första året på jag vet inte hur länge som vi ska fira på hemmaplan. 

Kram



Inga kommentarer: