Sök recept här!

tisdag 15 mars 2016

Panerad och smörstekt torskrygg


Torskrygg tillhör absolut en av mina favoriter bland fisksortimentet. Sist tillagade vi den väldigt enkelt och lät den stå för smakerna. Ibland blir det enkla nog så bra!

Ingredienser:
Färsk torskrygg
ströbröd
salt
svartpeppar
smör



Gör så här:
Salta fisken och låt den ligga och dra en stund. Blanda ströbröd med lite salt och peppar.
Torska av fisken och skär den i lagom stora bitar. Vänd fiskbitarna i ströbrödet och stek dem i en varm panna med smör.

Sås:
Ingredienser:
1 fiskbuljong
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
50 g smör

Gör så här:
Lägg buljong, vatten, grädde och vin i en kastrull. Koka upp och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt sedan smöret och rör så det blandar sig. Red ev med lite maizena om den behöver bli lite tjockare
Smaka av med ev lite vitpeppar. 
Vill man kan man även använda örter som persilja, dill eller timjan som smaksättare.







Vilken energi man får när solen lyser och det är plusgrader ute. Våren är helt klart bästa årstiden om ni frågar mig, för då har man allt framför sig!!!

Kram



Inga kommentarer: