Sök recept här!

söndag 6 december 2009

Pizza med philadelphiaost



Hemmagjord pizza är något jag tycker är jättegott!
Igår bakade jag och min kompis Charlott två olika varianter och något som var helt nytt för mig var att ha philadelphiaost på pizzan, men det vill jag verkligen tipsa om för det var kanon!

.
Vi bakade även Ulrikas goda pizza.
.
Pizzadeg (räcker till en plåt)
25g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olja
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl
3 msk socker

Tomatsås
500g krossade tomater
god kallpressad olivolja
pressad vitlök
färsk basilka
socker
salt
svartpeppar

Fyllning:
en god rökt skinka
färska champinjoner
300g philadelphiaost

Gör så här:
Deg: Smula jästen i en bunke och häll över fingervarmt (37 grader) vatten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, mjöl och socker och arbeta ihop en deg. Låt jäsa under duk ½-1 timma. Kavla sedan ut degen till önskad form och bred på tomatsåsen och sedan tillbehören.
Tomatsås: Häll krossade tomater, olivolja, hackad vitlök, färsk hackad basilika, socker, salt och peppar. Kallrör blandningen och bred ut på pizzadegen.
Fyllning: Strimla skinkan och champinjonerna och sprid ut på pizzan. Klicka sist ut osten.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader tills pizzan har fått finfärg, ca 15-20 minuter.
.


Igår hade jag och några vänner från gymnasietiden en mysig tjejkväll. Jag och Charlott handlade och lagade maten inför att de andra skulle komma. Jenny bakade en jättegod chokladkaka (jag kommer att tipsa om den framöver).
Kvällen var verkligen supermysig och i säng kom jag inte förrän tre så det får man se som ett gott betyg på en lyckad kväll ;)

Kram

2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Visst är det gott med philadelphiaost på pizza eller ja philadelphiaost går ju att använda till det mesta och det blir alltid toppengott.

Lina sa...

Jag var ute på en finare pizzeria och åt en pizza med rökt lax och ruccolasallad på en gång, nu gör jag den hemma ganska ofta. Ruccolan har maan på när man tagit ut pizzan i ugnen, hur gott som helst! :)