Idag visar jag receptet på Kickis rullrån.
Som ni ser har jag provat både skålar och rullrån, får se om jag tar mig tid och gör några strutar också innan jag lämnar tillbaks järnet.
Till ca 24 st.
3 dl grädde (+ en skvätt till för frasigare rån)
3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
.
Gör så här:
Rör ihop smeten och värm järnet. Lägg på 1 msk smet och räkna till 25, öppna och lossa rånet.
Rulla snabbt ihop eller gör skålar. Man lägger då rånet över ett upp och nervänt glas.
Tips: jag valde att hälla på en extra skvätt grädde och det gjorde att rånen blev ännu lite frasigare, men det är en smaksak.
Gulliga Kicki lånade ut det här fina järnet till mig så att jag kunde prova hennes goda rullrån.
Tack än en gång vännen!
Kram
1 kommentar:
Såg ett recept på rån i coops tidning tror jag och blev riktigt sugen på att göra egna glasstrutar! Skålar är ju iof väldigt behändiga att ha för diverse olika desserter också.. :)
Frankrike är toppen, det är verkligen roligt att lära känna en annan matkultur och njuta av allt det goda - som det ibland blir lite mycket av.. ;)
Skicka en kommentar