Familj:Gift med Robert, mamma till Ville drygt 1 år
Den bästa mat jag vet: Mat med bröd eller deg som hemgjord paj, pizza, hamburgare, piroger
Matlagning är som roligast när: Aldrig! Det är bakning av bröd och sötsaker som är min grej.
Min hälsning till Mor-Mia: Trevlig blogg. Kul idé med gästbloggare och med betygsättning av rätterna. Kika gärna in på min blogg för inspiration till bakning, inredning, foto m.m. http://ninaruthstrom.blogg.se
Vit chokladtryffel
Chokladlakritstryffel
TRYFFELSMET:
200 g vit choklad
25 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1-2 msk krossade turkisk peppar (lakritskarameller)
1 tsk glykos eller honung
LAKRITSSOCKER:
0,5 dl strösocker
2 -3 msk krossade turkisk pepper (lakritskrameller)
GARNERING:
Cirka 200 g mörk choklad
Gör så här:
1. Hacka chokladen till tryffelsmeten och lägg den i en bunke.
2. Koka upp grädde, krossad turkisk peppar och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en engångsspritspåse och låt svalna.
4. Fyll tryffelskalen med tryffelsmeten.
5. Blanda socker och krossad turkisk peppar.
6. Finhacka chokladen och värm hälften av hacket till 50 grader. Rör i resten. Rör tills temperaturen sjunkit till 27–28 grader. Värm sedan upp chokladen till arbetstemperatur: 31–32 grader.
7. Rulla tryfflarna i chokladen och sedan direkt i lakritssockret.
Nu är vi precis hemkomna från en av våra årliga släktträffar. Som alltid var det jätte trevligt. Den goda maten hade självaste Per Hallberg lagat.
Amanda och de andra barnen körde tills de stupade och nu sover hon gott i sin säng.
Kram
1 kommentar:
Lakritstryffeln låter så himla mumsigt, blir kanske att göra en sådan laddning.
Ha en bra helg!
Skicka en kommentar