Gott till potatissallad, till buffé och julbord är dessa nötbullar. Eller till potatismos, eller till sås och potatis, eller….ja, listan kan göras lång. Så det är bara att sätta igång och rulla små fina bullar till årets julbord!
Nötbullar
1½ dl hasselnötter
Nötbullar
1½ dl hasselnötter
1½ dl sojamjölca
1 dl ost
1 gul lök
1 gul lök
2 ägg
½ tsk örtsalt
buljong
.
½ tsk örtsalt
buljong
.
Gör så här:
Hacka hasselnötterna fint, kan göras i matberedare. Riv osten och hacka löken. Blanda samman alla ingredienser väl. Rulla små bullar och koka dem i ca 7-8 dl ganska stark buljong. Innan servering fräs dem lätt i smör.
Idag vill jag önska alla mina bloggläsare en riktigt god jul. Jag visar ett julkort från Amandas första jul. Hon var här i den åldern att man fick muta henne med smörgåsrån för att hon skulle sitta still.
Kram
2 kommentarer:
åh va gott..känner doften av dem ända hit!:) Vi på Strange bakery vill önska dej en riktigt God Jul!:)
Ska "sojamjölca" vara sojamjöl eller sojamjölk?
Skicka en kommentar