Sök recept här!

fredag 4 december 2009

"Julens Goda"

Då har det hunnit bli december och det innebär ett nytt tema på bloggen.
Först ut är en kär vän till mig, som jag delar en hel del tokiga minnen med. Hon är en tjej med ett stort varmt hjärta och jag är så otroligt tacksam över att ha henne som en av mina närmaste!

Varmt välkommen min fina Lisa!



Namn: Lisa Norén
.
Familj: Sambo med David
.
Den bästa mat jag vet: Davids lasange, som bland annat innehåller kantareller.
.
Den värsta mat jag vet: Äter det mesta, inget speciellt som får mig att inte äta det som serveras:)
.
Matlagning är som roligast när: När man lagar tillsammans med någon.

Min hälsning till Mor-Mia: Min fina fina vän! Vill tacka för en imponerande blogg som fått till och med mig att börja prova lite nya rätter. Du är fantastisk. LOVE

Mozartkulor
Bild kommer snart..
nougat
mörk och vit blockchoklad
mandelmassa
kokosfett

Gör så här:
Skär den kylskåpskalla nougaten i små fyrkanter och rulla till bollar. Skär mandelmassa i tunna skivor och kavla ut dem till milimetertunnt. Linda ett lager mandelmassa runt nougatbollarna.
Smält choklad var för sig tillsammans med en klick kokosfett i vattenbad. Doppa bollarna i den smälta chokladen med ex. hjälp av en tandpetare. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ dem att kallna i kylskåp.

Kvällen spenderas med dagens gästbloggare. Detta är första gången jag får chansen att göra inlägget ihop med min gäst. Nu hoppas jag på en kall helg med långa sköna promenader, vad kan vara mer läkande för själen..

Kram

1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

-Mozartkulor är ju farligt gott julgodis, mums!