Sök recept här!

onsdag 18 november 2009

Vinbärskyckling



Kaka på kaka är ett känt uttryck, men just nu är det kyckling på kyckling här på bloggen. Det här kycklingreceptet lagar jag lite då och då, men nu var det längesedan och därför dags.
Här gäller det verkligen att steka kycklingen långsamt så att den blir riktigt saftig och god!

Till 4 port.
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
smör
½ dl vitt vin
1 ½ msk kycklingfond
2 tsk fransk senap
1 tsk rosmarin (själv tar jag knappt ½ tsk, men det är en smaksak)
3 msk röd vinbärs gelé
2 tsk kinesisk soya
2 ½ dl vispgrädde
1 dl röda vinbär

Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna i smör på svag värme, ca 10 minuter per sida. Under tiden skala och hacka vitlöken, fräs den i smör i en traktörpanna, Tillsätt vin, soya, gelé, rösmarin,senap, kycklingfond och grädde. Låt såsen koka upp och lägg sedan i kycklingfiléerna och låt de puttra med i ca 10 minuter. Servera tillsammans med kokt ris och strö över vinbären.


"Varför" är ett återkommande ord här hemma. Det är lustigt att nästan alla barn går igenom den fasen.
Just nu har jag en sovande liten tjej i min famn. Hon kom milt sagt ur rytm igår..

Kram


4 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Detta låter ljuvligt gott, gillar sås med gelé i.

Ha det bra!

Emmas Kök sa...

Vad gott det ser ut! Vinbär är ju väldigt gott till mat så detta skall jag prova nån kväll!

Boel sa...

Låter jättegott. Vinbärens syra borde funka bra... Skall testas

Camilla K sa...

Det här ska jag prova redan nu i helgen, verkar jättegott! Tack för tipset!