Per ordet är ditt..
Jag bidrar också med en gryta denna gång, ett recept som var publicerat i den numera nedlagda tidskriften Ny Kultur.
För 4-6 personer
4 dl ris (basmati, jasmin eller vanligt)
1 squash
1 purjolök
1 paprika
ca 200 g champinjoner
1 blomkålshuvud, ca 400 g
3 dl grädde
2 dl kokosflingor, rostade
2 klyftor vitlök
1-2 tsk curry
buljongpulver ca 2 tsk
1 banan
jordnötter
salt, peppar
mango chutney
Gör så här:
För 4-6 personer
4 dl ris (basmati, jasmin eller vanligt)
1 squash
1 purjolök
1 paprika
ca 200 g champinjoner
1 blomkålshuvud, ca 400 g
3 dl grädde
2 dl kokosflingor, rostade
2 klyftor vitlök
1-2 tsk curry
buljongpulver ca 2 tsk
1 banan
jordnötter
salt, peppar
mango chutney
Gör så här:
Koka riset. Grönsakerna strimlas och fräses var för sig. Blanda grönsakerna,
häll över grädden och tillsätt buljong och kryddor. Låt alltsammans puttra en
stund. Lägg till sist i bananen skuren i småbitar. Lägg riset i en skål, häll över
grönsakerna och strö på jordnötter och rostade kokosflingor, eller servera
allt var för sig med mango chutney och grön sallad.
häll över grädden och tillsätt buljong och kryddor. Låt alltsammans puttra en
stund. Lägg till sist i bananen skuren i småbitar. Lägg riset i en skål, häll över
grönsakerna och strö på jordnötter och rostade kokosflingor, eller servera
allt var för sig med mango chutney och grön sallad.
Igår drack jag årets första glögg och det smakade som alltid ljuvligt. Helgen har även innehållit årets första julbak. Det blev två olika sorters godis och jag kommer inom kort lägga ut recepten på dem.
kram
1 kommentar:
Självklart är det okej att du lägger upp receptet på din blogg!! Jättekul att du testade dem! :) Kram, Jennie.
Skicka en kommentar