Sök recept här!

söndag 8 november 2009

Vitlök- och Basilikagratinerade Blåmusslor



Igår lagade jag och Jenny tre nya rätter till ett gäng som inte hade sett mat på länge.. ;)
Jag valde för- och efterrätt och Jenny valde huvudrätt. Alla tre rätterna blev jättegoda och idag visar jag vår förrätt.
Jag har hittat receptet på den här trevliga bloggen och det var både gott och enkelt att göra!
.
Ingredienser:
Som förrätt räcker detta till 6 personer
1 nät Blåmusslor
2 finhackade Schallottenlökar
1 finhackad Vitlöksklyfta
5 dl Vitt Vin
1-1½ L Vatten
2 ½ dl Creme Fraiche
2 pressade Vitlöksklyftor
½ kruka grovt hackad Basilika
Salt och Svartpeppar

Gör så här:
1. Tvätta och borsta bort allt smuts från blåmusslona. Släng de som är trasiga eller som inte stänger sig när man knackar på dem.
2. Fräs löken i smör och lite olja.
3. Häll i blåmusslorna och slå på vin och vatten.
4. Koka upp, låt stormkoka i ca 3 min och häll av dem.
5. Tag bort och kasta den "skalsida" köttet inuti musslorna inte sitter på.
6. Lägg musslorna på plåt.
7. Blanda creme fraiche, vitlök och basilika. Smaka av med salt och peppar.
8. Klicka ut röran ovanpå musslorna och gratinera dem i 225c, ca 5-7 min.
.
Servera gärna ihop med ett gott vitlöksbröd!



I veckan byggde jag och Amanda en koja i soffan. Vi både tyckte att det var väldigt mysigt att ligga där inne och mysa.
Idag vill jag passa på att säga grattis till alla pappor, för det är väl ingen som har missat att det är farsdag idag!
.
Kram

3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Visst är det gott med musslor i ugnen? Vi brukar göra en annan variant, med vitlök och örter, som också är supergod!

http://www.freedomtravel.se/2009/10/fiskgryta-och-musslor-i-ugnen/

Jenny sa...

Musslorna var supergoda! Ska jag absolut göra snart igen! Puss

Kalasgott sa...

Men gud vad roligt att ni testade mitt recept! :-) Visst är dom goda? Jag verkligen älskar dom! Perfekta som förrätt!