Den här goda och enkla efterrätten åt vi i lördags kväll. Kolasåsen förberedde vi en liten stund innan servering då den skulle svalna, i övrigt så tillagades rätten otroligt fort och enkelt!
Den här kommer jag absolut att göra fler gånger.
Receptkälla: Allt om mat
Ingredienser
2 dl kokosmjölk med minst 15% fett
0,5 dl strösocker
0,5 dl vit sirap
3 st bananer
1 msk smör
1 msk farinsocker
1 tsk mald ingefära
1 krm chilipulver
1 msk pressad lime- eller citronsaft
0,5 l vaniljglass
1 msk kokos
2 dl kokosmjölk med minst 15% fett
0,5 dl strösocker
0,5 dl vit sirap
3 st bananer
1 msk smör
1 msk farinsocker
1 tsk mald ingefära
1 krm chilipulver
1 msk pressad lime- eller citronsaft
0,5 l vaniljglass
1 msk kokos
Gör så här:
1. Blanda kokosmjölk, socker och sirap i en vid kastrull. Koka såsen häftigt 5-10 minuter tills den börjar tjockna. Låt den svalna.
2. Skala och dela bananerna i bitar. Stek dem i smör på svag värme i en stekpanna. Krydda med farinsocker, ingefära, chili och limesaft.
3. Servera bananerna med vaniljglass och kokoskolasåsen.Strö kokos över glassen
Idag har jag hunnit med att både laga en ny maträtt och testa en ny kaksort. Kakorna levde inte riktigt upp till förväntningarna, men det var värt ett försök.
Jag riktigt längtar efter att få komma igång med julbaket på riktigt.
Saffran är inhandlat så inom kort kommer det bakas saffranskorpor och mycket mer..
Kram
1 kommentar:
Så smarrigt! Jag som älskar banan och glass måste verkligen prova detta :)
Skicka en kommentar