Sök recept här!

måndag 9 november 2009

Broccoligratäng med senapssås och halloumiost

Idag tipsar Per om något som jag bara måste provlaga. Jag är nämligen väldigt svag för broccoli. När jag läser receptet så låter det väldigt lovande!

Denna vecka blir det ett recept med broccoli, en grönsak som är full av nyttigheter. Här får den samsas med den lite "gnissliga" halloumiosten i en senapssås. Servera den med potatis i någon form. Oemotståndligt gott!

Ingredienser:
ca 500 g broccoli, färsk eller fryst
ca 100 g halloumi
olja
2 msk smör
2 msk vetemjöl eller ideal-mjöl
2 dl buljong
2 dl grädde
senap
ev salt
2 dl riven ost

Gör så här:

Dela och koka den färska broccolin 3-4 minuter, den frysta enl. anvisning på
förpackningen. Skiva upp halloumin och stek den gyllenbrun i lite olja.
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och fräs en stund. Vispa ner buljong
och grädde och låt puttra i 4-5 minuter, rör lite då och då. Smaksätt med senap
och smaka av med salt.
Lägg den kokta broccolin i en gratängform, dela den stekta halloumin i små
bitar och strö över broccolin.
Häll över såsen och strö den rivna osten över.
Gratinera i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.


Idag har jag tillbringat nästan två timmar hos frisören, så förhoppningsvis har det blivit till det bättre. Det är alltid lite ovant i början och det brukar ta någon dag innan jag har lärt känna mitt hår igen..

Kram


4 kommentarer:

Jenny sa...

Sicken fin bild!! Citatet är inte dumt det heller! Kram kram

Mor-Mia sa...

Kul att du gillar bilden, tyckte att den passade till det tänkvärda citat jag fått av DIG!!!

kram kram

jenny sa...

♥puss puss♥

åsa - hello sugar! sa...

lät som en riktig höjdarkombination, broccoli och halloumi, denna gratäng ska jag laga nån dag! :)