Sök recept här!

måndag 30 november 2009

Nötstek

Idag bjuder Per oss på något som jag aldrig har hört talas om, nötstek för mig är något helt annat än det här!

Nötsteken tar lite tid i ugnen men har man bara en matberedare så är den mycket enkel att göra. Den är god såväl varm som kall. Varm tillsammans med kokt potatis, en god brunsås, krispig smörgåsgurka, lingonsylt och rivna morötter. Kall passar den bra till ex.vis en god potatissallad.

2,5 dl mjölk
ca 100g vitt bröd, typ formfranska
100g hasselnötter
1 gul lök
50g smör eller olja
2 ägg
ca 1 msk buljongpulver

Gör så här:
Lägg brödet i en skål och slå mjölken över, låt svälla ca 10 minuter. Mixa under tiden lök och hasselnötter fint i en matberedare. Tillsätt smält smör eller olja, ägg, brödblandningen, buljongpulver och mixa smeten slät. Smaka av. Täck botten av en avlång form (brödform) med bakplåtspapper. Slå smeten i formen och grädda i ugn 200 grader ca 50 min.
Stjälp upp nötsteken och servera med brunsås, inlagd gurka, lingon och potatis.

Idag önskar jag att jag hade haft en kran på min näsa, för då hade jag stängt av det där irriterade droppandet. Jag har fått snyta mig konstant hela dagen..
Imorgon kommer jag visa vilken efterrätt jag bjöd på i helgen, missa inte det!

Kram


2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Usch ja, här är det förkylt som bara den med, så det är bara att hoppas att vi kryar på oss.

Jag har nog aldrig sett något liknande recept tidigare, spännande.

Ha en toppendag!

Anonym sa...

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.