Sök recept här!

torsdag 5 november 2009



Den här enkla vardagsrätten lagade jag i förra veckan. Inga konstiga ingredienser utan det mesta är sådant man brukar ha hemma.
Nästa gång jag gör den kommer jag nog att byta ut potatisen mot zucchini eller abergine. Potatisen blir lite tråkig när man värmer upp den dagen efter på jobbet.
Receptkälla: Allt om mat
.
Ingredienser
600 g nötfärs
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond, koncentrerad
2 dl vatten
1 kg potatis, fast
150 g gratängost
.
Tillbehör:
bröd, sallad
.
Gör så här:
Den här lättlagade rätten görs på ingredienser som de flesta alltid har hemma.
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
5. Servera tillsammans med bröd och en sallad

Snart börjar "halv åtta hos mig" och jag ska förena nytta med nöje. Tänkte nämligen stryka tvätt och titta på programmet samtidigt. TV är annars något jag sällan prioriterar, men ibland så här på hösten kan det vara riktigt mysigt att sätta sig framför dumburken.. ;)

Kram


2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, det där är ju bara så himla gott, sugen jag blev nudå =).

Ha det bra!

Recept bröd sa...

Ser gott ut..kanske man får pröva på?
fin blogg :)