Sök recept här!

onsdag 1 december 2010

Knäckebröd med smak av kanel


















Knäckebröd är något som jag tycker är väldigt roligt att baka. Den här gången blev det en julinspirerad version med kanel och nötter.

Ingredienser
1 tsk kanel
25 g jäst
2,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 tsk honung, flytande
3 dl dinkelmjöl
2 dl rågmjöl, grovt
1-1,5 dl vetemjöl
Garnering
Kanel
finhackade hasselnötter
.
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt kanel, salt, honung och det mesta av mjölet. Knåda degen smidig ca 5 min för hand. Jäs övertäckt ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
2. Kavla ut halva degen i taget så tunt som möjligt.  Strö över lite nötter och kavla degen ytterligare en gång med kruskavel alt. nagga med en gaffel.






























.
3. Ta ut mått med pepparkasformar och lägg på bakpappersklädd plåt.  Pudra över med kanel och nagga dem med gaffel.
4. Grädda i övre delen av ugnen 6–7 min. Låt kallna på galler.
.
.
.
.

.










.
.
.
.
Idag har ni möjlighet att lära känna butiken Betty´s lite bättre. De har fått svara på några frågor. Klicka här för att läsa svaren.

Kram

5 kommentarer:

Sofie sa...

Har aldrig bakat knäcke. Roligt att göra fina figurer!

MATBLOGGEN sa...

Så gott med knäckebröd,
och så juliga och fina.

Här har vi mest hunnit med att baka julgodis:

http://pernillawahlgren.se/taggar/julrecept

Remsan sa...

Vilket trevligt julknäcke, eller man behöver ju inte bara äta det till jul. Har inte testat att göra eget knäcke, men jag borde för det äts en hel del hemma hos oss.
Vilken fin bild på dig!

Kaksmulan sa...

Knäckebröd har jag aldrig vågat mig på att baka men det kanske man skulle ge sig på.. De blev verkligen fina och jag skulle behöva lite miniknäcke att ha till min nubbesallad på glöggbuffén. Får se om jag vågar eller om det blir itu brutet knäcke från IKEA ;)

Erika - Bakglädje sa...

Ett knäckebröd i min smak. Jag älskar kanel. :-)