Sök recept här!

måndag 13 december 2010

Knäck med smak av lakrits



















Igår kokade jag ihop en sats knäck och den här gången bytte jag ut mandeln mot hackad turkisk peppar. Sött möter salt, behöver jag säga mer än att det var gott!!!

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
1 dl hackad turkisk  peppar

Gör så här:
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Jag använde en stektermometer och min knäck var klar vid 128 grader. För säkerthets skull gjorde jag även kulprovet. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig).
Tillsätt smör och hackad turkisk peppar.
Häll upp i formar och ställ kallt för att stelna.
















.
.
.
.
.
.
Jag kan tänka mig att det är många som är spända på vem som vann morteln. Idag har jag dragit en vinnare. Stort grattis säger jag till.. Anna H
Maila mig din adress så ska jag se till att den fina morteln kommer på posten :)

Kram

5 kommentarer:

Ann-Britt Hardsedt sa...

Hej Mia!!!

Vilken fantastisk blogg du har. Jag fick tipset av Lena att besöka den och vilken postiv överraskning det blev. Nu vet jag vart jag ska gå in när jag har idétorka :-)

Ha det riktigt bra och fortsatt lycka till!

Kram

Ann-Britt

Erika - Bakglädje sa...

Mmm... jag gillar lakrits. Kanske skulle vara något för mig. :-)

Sofie sa...

Gillar också lakrits. Kan inte bestämma mig om jag ska göra lakritsknäck eller en sats lakritskola till....

Remsan sa...

Kan tänka mig att de blev jättegoda. Och finare än vanlig knäck.

Kaksmulan sa...

Jag som bestamt mig for att inte gora nagon knack i ar... Nu blev jag valdigt sugen pa att testa detta.