Sök recept här!

tisdag 28 december 2010

Kålpudding


Något som jag lagar alldeles för sällan är kålpudding. Varje gång jag äter det påminns jag om hur gott det faktiskt är. Om ni liksom jag har lite dåliga minnen av kålpudding sedan skoltiden, så ska ni ändå ge den här en chans. Amanda åt med stor aptit, liksom vi andra!!!

Ingredienser:
800g blandfärs
1½-2 liter grovhackad vitkål
smör och olja till stekning
6 msk ljus sirap
1,5 msk ättika 12%
1 stor gul lök
1,5 dl kokt jasminris
2 ägg
2 dl mjölk
salt och vitpeppar

Gör så här:
Bryn kålet lite i taget i smör och olja. Smaksätt med sirap, ättika, salt och vitpeppar. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken (gärna i mixer). Blanda lök, ris, ägg, mjölk och färs till en smet. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite sirap.
Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen ovanpå och avsluta med att lägg på resten av kålen. Baka kålpuddingen i ugnen 45-50 minuter.

Servera tillsammans med ett gott potatismos, rårörda lingon och en sallad!









Idag får min vän Mia tacka min pappa för att han drog just hennes lott i tävlingen. Det verkar som om köket hemma hos Mia kommer att få en ordentlig färgklick framöver ;)
Än en gång stort grattis!!!

Det kommer nog att dröja ett tag tills jag har tävling här igen på bloggen, så passa på att var med i den sista nu!!!!

Kram

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Vi gjorde oxå kålpudding för ett tag sedan och precis som du så undrade vi varför man inte gör det oftare. Det är ju så gott och enkelt!

Malena o Annie sa...

GRATTIS Mia till vinsten!! Lite avis blev jag allt för dom där hade passat perfekt hemma hos mig ;) hihi

KRAM på er!!

mumsfillibaba sa...

Kålpudding har jag aldrig gjort. Tycker att det är riktigt gott!! Älskar framförallt kål i alla dess former!!

Miamoa sa...

Oh är det sant, jiiiippppiiii!Va glad jag blir, jag som aldrig brukar vinna något : )

Förövrigt sitter jag med mina veckomatsedlar och norpar recept från dig såklart!!!

Bamse kram från Miamoa