Igår hade jag fullt upp, så därför kommer veckans gäst idag istället. Av en slump hittade jag till Ninas och Davids fina sida och kände direkt att de vill jag ha som gäst!
Det här driftiga paret driver förutom sin receptblogg även Ninas matbod, som säljer köksredskap. Redan på framsidan hittade jag något som jag ville ha, så därför vågade jag knappt titta vidare.. ;)
.
.
Varmt välkomna Nina och David till Mor-Mias!
1. Kort om oss
Ninasmat drivs av Nina och David.
Nina är utbildad kock och alltid tyckt matlagning är roligt. David är intresserad av mat och det tekniska och datorer. Recepten lagas av Nina som är utbildad kock.
David får äran att provsmaka och fotografera recepten.Vi har lagat mat tillsammans i 8 år, bor i Helsingborg. Nina arbetar på en förskola i köket där och David som teknisk innesäljare. Numera jobbar vi även med vårt nystartade företag Ninasmat.
Nina är utbildad kock och alltid tyckt matlagning är roligt. David är intresserad av mat och det tekniska och datorer. Recepten lagas av Nina som är utbildad kock.
David får äran att provsmaka och fotografera recepten.Vi har lagat mat tillsammans i 8 år, bor i Helsingborg. Nina arbetar på en förskola i köket där och David som teknisk innesäljare. Numera jobbar vi även med vårt nystartade företag Ninasmat.
2. På vår blogg hittar du.
Allt möjligt! Recept men även matnyheter, tester, hälsa, matinfo, tips och trix.
Vi skriver om det mesta som berör mat.
Den fjärde december 2010 startade vi även en köksbutik där vi säljer köksredskap i och saker som är relaterade till köket, matlagning samt handling.
Vi skriver om det mesta som berör mat.
Den fjärde december 2010 startade vi även en köksbutik där vi säljer köksredskap i och saker som är relaterade till köket, matlagning samt handling.
3. Vi började blogga för att..
Hemsidan startade efter att några vänner frågade om recept som vi lagat, så startade vi en enkel hemsida för vänner och här är vi idag =)
Ninasmat startade 2005.
.
Ninasmat startade 2005.
.
4. Matlagning är som roligast när.
Man lagar mat till många.
Vi båda gillar matlagning och tycker det är roligt att experimentera med kryddor och olika råvaror. Rätt krydda kan förhöja matupplevelsen.
.
.
5. Inspiration till matlagning hittar vi..
Vi tycker om att pröva nya recept och använder ofta recept som inspirationskälla. framför allt i olika tidningar, tv och kokböcker, men också från gamla recept från mamma o mormor.
Våga prova nya recept, slå upp kokboken på en sida o laga det till middag.
.
Våga prova nya recept, slå upp kokboken på en sida o laga det till middag.
.
6. I vårt kylskåp finns alltid..
Massor av gott.. Men bland annat keso, ägg, grönsaker, fetaost och jäst med mera finns alltid hemma,
.
.
7. Vår hälsning till Mor-Mia
Ett riktigt kul initiativ att bjuda in andra i din bloggare till att gästblogga.. Tackar för att vi fick hänga me!.
.
.
Vår fredagsfavorit är enkel dinkelpizza. Med allt det goda vi gillar. Vi brukar bjuda våra gäster på denna. Väldigt uppskattad alla kan välja fyllning. Ibland hjälps alla åt vilket blir trevlig sätt att laga mat ihop. Men den är även lika enkel att förbereda.
Dinkelpizza
Recept på nyttigare pizza. Med dinkelbotten. Fyllningen väljer du själv.
Tid: +2 timmar
Antal: 1 plåt ca 6 portioner
Laktosfri: Beroende val av fyllning
Svårighetsgrad: Lätt
.
Laktosfri: Beroende val av fyllning
Svårighetsgrad: Lätt
.
Ingredienser:
Botten:
30 g jäst
3 dl vatten, finger varmt (37 grader)
2 tsk havssalt
2 msk krossade linfrön
1 ½ msk olja.
500 g fullkornsmjöl av dinkel
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
8-10 blad basilika, färsk
¼ -1/2 finhackad röd chili (beroende på hur starkt man vill ha det)
1 tsk havssalt
Dessa ingredienser använde vi som fyllning på vår pizza.
Mozzarella
Pizzaost
Salladslök
Tonfisk
Paprika
Kronärtskocka
Champinjoner
Marinerad, stekt kalkon
Lufttorkad skinka
Ruccola
Men fördelen med hemmagjord pizza är ju att man kan ta det man tycker om och har hemma.
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke/skål rör ner vattnet så jästen löser sig.
Tillsätt salt, linfrön och olja
Blanda sedan i mjölet och knåda med händerna i hop till en smidig deg.
Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk i minst 1 timma.
Kavla ut degen fördelad till en stor pizza på en plåt.
Om du vill kan du smörja plåten innan med olivolja, då lossnar pizzan lättare efter gräddningen.
Tomatsåsen:
Mixa alla ingredienser med matberedaren eller en stavmixer.
Sätt ugnen på 250 grader.
Bred på ett lager av den goda tomatsåsen och lägg på valfri fyllning.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Tips:
För krispiggare botten:
När degen väl ligger på plåten, pensla på ett tunt lager olja direkt på. Detta lager bildar ett spärrskikt under tomatsåsen så att pizzabotten blir extra krispig utan att tomatsås mm tränger in.
Två goda pizzatips till:
Vik in mozzarella alt vanlig ost i kanterna på degen. Koka sin egen tomatsås är både lyxigt och smart – det tar sina timmar men är varje varje minut
Lite tilltugg till vårt mingel |
.
Igår hade vi julfirande med mitt jobb. Det blev en kväll med massor med god mat, tränade magmuskler av allt skratt och en härlig gemenskap!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar