Sök recept här!
tisdag 14 december 2010
Chokladdoppad riskola
Idag har jag tillbringat ett antal timmar i köket. Ska strax tillbaka och diska upp all disk, den roligaste uppgiften.. not!
Bland annat har jag gjort det här risgodiset. Ett annat risgodis som nog nästan är snäppet godare är choklad och cornflakestoppar, klicka här för att komma till receptet, men som sagt de här var goda de med.
Receptet är hämtat från Kokaihop.se
Ingredienser:
Räcker till ca 18-20 st
3 msk vispgrädde
25 gram smör eller margarin
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
50 gram mörk choklad
Gör så här:
Koka upp alla ingredienser förutom ris och choklad i en kastrull stor nog att även rymma riset senare. Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper.
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad . Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen och ställ dem igen på smörpapperet för att stelna. Låt kallna och förvara i kylen.
.
.
.
.
.
.
.
Idag har vi haft en mysig eftermiddag med pyssel. Amanda tillverkade bland annat ett fint kort. Än så länge kan hon bara skriva bokstaven A i sitt namn, men det får vara hennes signatur tills vidare..
Kram
Etiketter:
Julgodis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Äsch, vi får bara inte tummarna loss så vi kan få något julgodis i skafferiet i år, känns det som...
Kan man beställa?
Jag läste "chokladdoppad ridskola" och undrade vad sjutton du nu hittat på. :)
Det är ju jätte kul att göra julgodis, nästan roligare än at äta det.. :)
Haha, ja det hade varit ngt Lotta!
Ja det är just det, att det är så himla roligt att göra godis men så ska man äta upp det också. Jag brukar göra godis till julfesten på jobbet. Det är perfekt. Får jag göra en massa godis utan att behöva rulla in i det nya året ;-)
Det där så gott ut. Har inte sett något liknande tidigare. Tack för receptet!
så mumsigt det ser ut
Skicka en kommentar