.
I söndags lagade jag de här biffarna. Riktigt saftiga och goda. Tänk att en enda krydda kan förändra hela karaktären på biffarna.
.
500 g nötfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
1/2 tsk krossade rosépepparkorn
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
1/2 tsk krossade rosépepparkorn
1 ägg
Sås:
½ msk krossade rosépepparkorn (spar några hela att strö över vid servering)
1 msk smör
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
ca 1 msk tomatpuré
salt & peppar
soja
Gör så här:
Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt svälla en stund. Hacka löken fint fint. Blanda alla ingredienser till biffarna och forma små biffar och lägg på vattensköljd skärbräda. Stek biffarna i smör på medelvärme. Lägg dem sedan på ett fat och varmhåll.
Mortla rosépeppar och fräs i lite smör i en kastrull. Smula ner buljongen, rör i grädde och creme fraiche. Låt småputtra ca 5 min och smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt & peppar. Häll såsen över biffarna och servera. (Strö gärna över några hela rosépepparkorn som dekoration)
.
I söndags var jag ute i skogen och plockade lite mer svamp. Jag stekte upp allt och serverade den till biffarna.
.
.
Det känns som om hälften försvinner när man steker den...
.
.
.
.
Så här fin var tavlan som Amanda fick av Linda. Nu gäller det bara att hitta en bra plats till den. Just nu lutar det åt att den hamnar över hennes säng.
.
Kram
4 kommentarer:
Ser jättegott ut. Biffar är alltid en bra rätt här hemma, det gillar alla. :-)
Det här såg riktigt gott ut! Det ska jag nog testa i helgen.
Tack för dina vämande ord Mia!
Kramar
Oh, va fin tavlan var! Väntar på Annies också. Det måste ju vara lika, Linn har äntligen fått upp sin i sitt rum : )
Kramis Mia
Gud vat gott det låter, jag älskar rosépeppar! Jag åt rosépepparglass för någon månad sedan, det var också gott, men pepparn gör sig bättre till kött. Måste införskaffa en burk snarast!
Skicka en kommentar