.
Tack Inger för att du uppmärksammade att jag glömt skriva antal ägg, nu är receptet uppdaterat!
.
Igår bakade jag banankakor som jag blandade ner Geisha i. Resultatet blev tre saftiga kakor. Banansmaken tog överhand, men jag kunde ändå känna chokladen.
.
Till ca 2 (och ev. en liten) kakor:
150g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
3 mogna bananer
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
3 mogna bananer
½ dl kallt kaffe
100 g Geisha choklad
.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst och tillsätt ett ägg åt gången. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en annan bunke. Blanda mjölblandningen med smeten och blanda väl. Häll i mosade bananer, grovhackad choklad och kaffet. Häll upp smeten i smorda formar, gärna med hål i mitten. Själv tycker jag att det brukar vara lagom att dela upp smeten på två formar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Tack Inger för att du uppmärksammade att jag glömt skriva antal ägg, nu är receptet uppdaterat!
.
Efter kvällens middag packade vi Amandas picknick korg. Vi promenerade en bit, för att sedan stanna till på lekplatsen för lek och fika.
.
Kram
5 kommentarer:
Banankaka är jättegott och med choklad i är det ännu godare. :-)
Hej Vill väldigt gärna baka Geishakakorna. De ser otroligt goda ut. Hur många ägg ska det vara? Undrar Inger
Jag har faktikst också bakat med min lille son idag =) Bilder och recept kommer i bloggen så fort jag hinner sitta med fotona en stund. Sååå mysigt att baka med lilleman. Han tycker de e så kul!
Medans äppelmuffinsen stod i ugnen fick Annie en omgång på mattan med apporten. Hon börjar faktiskt förstå vad jag menar men provar fortfarande första gången "framifrån" men trägen vinner eller hur ... ;)
KRAM
Låter himla mumsigt
Nu finns de bild bevis på går dagens bak... =) KRAM
Skicka en kommentar